Kitap Hakkında
Son zamanlarda düşünce insanlarımızın, (Doğan Kuban, İonna Kuçuradi, Bozkurt Güvenç, Orhan Bursalı, Erdal Atabek vb.) vurguladıkları, özellikle Doğan Kuban’ın ileri sürdüğü önemli bir husus: “Toplumumuzun çağdaşlığa yönelik düşünsel ve örgütsel olarak gelişmesinin gerekliliği” konusudur. Bu konuda şöyle diyorlar: “Biz tümüyle (bugünkünden, şu anda geçerli olandan) farklı koşullarda yeni bir öncü ve yaratıcı sınıf gerek!”
Kuban böylesi bir devinginin (dinamiğin) halen var olan demokratik kitle örgütlerinden, derneklerden, siyasal partilerden çıkamayacağını ileri sürüyor. Bense, tam da ve asıl bu gibi kuruluşlardan, ama çağdaşlığı benimsemiş, bilimsel, düşünsel, kültürel, eğitimsel örgütlenmeye önem veren pek çok kuruluştan umutluyum. En başta değindiğim gençlerin beni şaşırtan, sevindiren durumlarından dolayı, gereken devinginin, gizil gücü ve cesareti olan bu gençlerden kaynaklanacağını düşünüyorum. Siyasal bilinçlenme olmadan, dilenen gelişme ve aşamalar zaten gerçekleşemez. Drama eğitmenliği eğitimi alan, bu eğitimi veren, alanında ilerlemiş dramacıların bir tür çağdaşlık eğitimi verdiklerini düşünüyorum. Bilgi, bilimler, sanatlar, teknolojik yenilikler onların dağarlarında var.
28. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi “Adaletli Bir Dünya İçin Çember” temasında 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Çağdaş Drama Derneğimiz tarafından ve Antalya temsilciliğimizin de desteği ile gerçekleştirilmiştir. Bu kitap kongrede yapılan çağrılı konuşmalar, atölye çalışmaları ve bildirilerden oluşturulmuştur. Kitapta Almanya, Finlandiya, Hollanda, Polonya, Sırbistan ve Türkiye’den 12 drama ve tiyatro eğitmeninin toplamda 18 atölyede yürüttüğü yüzlerce uygulama örneği de bulunmaktadır.
Ürün Özellikleri