Kitap Hakkında
● Danışanlarıma ne söylemeliyim?
● Seanslardan elde ettiğim bilgileri en iyi nasıl organize edebilirim?
● Ne zaman bir tanı koymalıyım?
● Terapist olarak yetersizlik hissederken danışanlarıma gerçekten yardım edebilir miyim?
● Terapinin işe yaradığını nasıl anlayacağım?
İşte yeni aile terapistlerinin büyük bölümünün zihnini meşgul eden sorulardan birkaçı. Klinik uygulama dünyasına adım atan veya bilgilerini güncellemek isteyen aile terapistleri için kapsamlı bir kılavuz. Empatik bir rehberlik anlayışına sahip yazarlar, danışan kabulü, ilk görüşme, değerlendirme, tedavi planlama ve sonlandırma gibi temel süreçler hakkında bilgi vermekle yetinmeyip sempati duyulmayan danışanlarla, çocuklarla, zihinsel hastalığın eşlik ettiği ailelerle çalışma ve terapide tıkanıklığı aşma gibi spesifik konulara da eğiliyorlar. Klinik eğitim ve uygulama programlarının vazgeçilmezi olacak bu kitap, farklı teknik ve kuramların klinik uygulamalara nasıl esnek bir şekilde uyarlanabileceğinin açık bir kanıtı.
“Yeni aile terapistleri için bir başucu kitabı …Karmaşık kuramların kavranmasını, alanda kullanılan tekniklerin uygulanmasını kolaylaştırıyor. Bu muhteşem kitabı şiddetle tavsiye ediyorum.”
- Susan H. MacDaniel, PhD Rochester Üniversitesi Tıp Merkezi Aile Enstitüsü Direktörü
“…Özellikle multidisipliner bir iş birliği çerçevesinde çalışma yapan yeni aile terapistleri için eşi bulunmaz bir ‘almanak’. Öğrencilerimiz bu kitapla kendilerini çok daha güçlü hissedecekler.”
- Wayne H. Denton, MD, PhD Teksas Üniversitesi Southwestern Tıp Merkezi Aile Çalışmaları Merkezi Direktörü
“Kitap bütüncül bir çerçeve çiziyor. Klinik ustalıkla kanıta dayalı uygulamaları, ailelerin özelliklerini, tercihlerini ve bağlamlarını birbirine harmanlıyor. Öğrencileriniz bu kitaba sonsuza kadar minnettar kalacak.”
- Guillermo Bernal, PhD, Puerto Rico Üniversitesi Psikoloji Araştırmaları Merkezi Direktörü
Ürün Özellikleri