Kitap Hakkında
Avrupa Birliği büyük bir nüfusa ve nüfuza sahip bir birliktir. Etkin olduğu alanlar, neredeyse Avrupa topraklarının bütününe yakındır. Bu bölgede işleyen hukuk sistemi de küresel etkileri olan bir sistemdir. Bu çerçevede, birliğin kurucu devletlerinden biri olan ve Türk Hukuk Sistemi’nin de etkilendiği, Alman Hukuku’nun Bilişim Hukuku alanının belirlenmesi, tanımlanması ve analizi önemli görülmektedir. Bu amaçla, öncelikle, Avrupa Birliği kurumlarının yanı sıra düzenlemeleri de sade ve genel olarak sunulmaktadır.
Çalışmada, Alman mevzuatı çerçevesinde, bilişim hukuku alanını belirleyen yasa ve normlarının yanı sıra, siber tehditler de göz önüne alınarak bilişim suçlarının Ceza Kanunu (karşılaştırmalı); Ceza Muhakemesi Kanunu (karşılaştırmalı); Telif Hakkı ve Bağlantılı Hakların Korunması Hakkında Kanun; Elektronik İmza Kanunu vb. metinlerde analizi yapılmaktadır.
Kitapta, elektronik ortamlarda gerçekleşmesi muhtemel olan açık, tehdit ve risklerle ilgili olarak, bankacılık ve finansal sistemlerde gerçekleşebilen hukuka aykırı fiillere yönelik hükümlerin analizi de yer almaktadır. Ayrıca, İnternet ortamının düzenlenmesi ile elektronik doküman bilgi ve belge yönetimi sistemleri ile kurumsal ve bireysel bilişim hukuku normları ve bu kapsamda oluşan riskler analiz edilmektedir. Telif haklarına konu eserlerin dijital haklar yönetimi açısından da incelenmesi önemlidir. Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında elektronik ya da dijital kanıtların elde edilmesi, adli bilişim ve süreçleri ile standartlaşma çalışmaları vs. göz önüne alınması gerekmektedir.
Yapılan bu çalışma ile ilgili ya da bağlantılı olarak, kitabın sonunda Almanca-İngilizce-Türkçe Kavram Karşılıkları Hukuk Sözlüğü hazırlanmıştır. Kitap içerisinde de birçok hukuksal kavram Almanca ve İngilizce karşılıkları ile birlikte verilmek suretiyle bu sözlüğü destekler nitelikte sunulmaktadır.
Ürün Özellikleri