OKUMA LİSTESİ Çocuklar İçin Sürdürülebilir Yaşam Kitaplığı

Yeşil alanların azalması, orman yangınları, denizlerin ve toprağın kirlenmesi, küresel ısınma ile iklim krizi son yüzyılda mavi gezegenin yaşadığı en temel sorunlar arasında. Peki okul öncesi çağdan başlayarak çocuk kitapları çocukların Dünya’ya ve çevreye karşı duyarlılık edinmelerinde faydalı olabilir mi? Bilimsel sorgulamaları temele alan kurgu ve kurgu dışı pek çok kitap, Dünya’nın karşı karşıya kaldığı problemleri anlatmakla kalmayıp sıfır atık ve sürdürülebilir yaşamla ilgili çözümler de öne sürüyor. Keyifli ve sürükleyici bu metinler, doğanın ilham vericiliğiyle birleşerek çocukların eğlenirken eleştirel ve yaratıcı düşünmesini sağlıyor. Biz de farklı yaş grubundaki çocuklar için farklı türdeki “sürdürülebilirlik” temalı kitaplardan bir seçki hazırladık.

Hazırlayan: Gizem Bulut

6 Ürün Listeleniyor

  • Babil'in Yorumu Sürdürülebilirlik

    "Mavi Gezegen" serisindeki Geri Dönüşüm ve Suyun Hikâyesi kitaplaryla bilime meraklı çocuklarla buluşan Alper K. Ateş Sürdürülebilirlik’te bu sefer de dünyamızın kaynaklarının hepimiz için yeterli olup olmadığını düşündürerek sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Kitaptaki renkli resimler çocukların ilgisini çekecek, bilimsel sorgulamalar okuma eylemini düşünsel bir serüvene dönüştürecek.

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Teneke Orman

    Helen Ward’ın kaleme aldığı ve Wayne Anderson’ın resimlediği Teneke Orman atıklarla dolu bir dünyanın herkesin severek gittiği bir ormana dönüşümünü anlatıyor. Her şey, yaşlı bir adamın hayal etmesiyle başlar. Atık malzemelerle hayallerin gerçeğe dönüşebileceğini anlatan bu kitap çevreye duyarlılık kazandırırken çocukların yaratıcılığını geliştiriyor. Çizimlerin kasvetli yapısı sayfalar ilerledikçe değişiyor, renklerle ve anlatıyla umut yeşeriyor.

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Geri Kazanım Atölyesi

    "Sıfır Atıkla Yaşa" serisiyle çocukların çevreye duyarlılıklarının gelişmesine katkı sağlayan Bilge Buhan Musa'nın Geri Kazanım Atölyesi evsel atıkların yeniden üretimiyle ilgili bir öykü. Eşyalarla kurulan bağ, onlara farklı bir açıdan bakmayı sağlıyor ve bakış açısı değişen çocuklar, yaratıcılıklarını üretkenliğe dönüştürebiliyor. Sima Ertem’in, Geri Kazanım Atölyesi’nin görsellerini atık malzemeleri kullanarak hazırlaması ise eserin mesajını her açıdan yansıttığının işareti. 

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Benim Küçük Deneylerim - Sürdürülebilir Dünya

    Melanie Perez,  Sürdürülebilir Dünya adlı kitabında Hugo ve Lea kardeşler aracılığıyla sürdürülebilirlik konusunu deneylerle aktarıyor.  Evsel atıkları ayırmak, elektrik ve su tasarrufu veya biyoçeşitliliği korumakla ilgili on üç deneyin görselleri ve bilgi kutularıyla birlikte aktarıldığı bu kitap çok faydalı. Sürdürülebilir Dünya gezegenimizi koruma ve ekolojik sorunlarına yönelik çözüm önerileri üretebilmenin yollarını gösteriyor.

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Poşetto

    Çocuklara geri dönüşümü anlatmanın en keyifli yolu nedir? Böyle bir arayıştaysanız Poşetto'yu mutlaka okumalısınız. Ceren Kerimoğlu’nun kaleme aldığı ve Ayşe Akıllıoğlu’nun kolaj yöntemiyle resimlediği Poşetto, oyuncakçıdaki plastik bir poşetin dükkândan çıkıp gerçek dünyaya adım atmasını ve şaşkınlıklarla dolu eğlenceli yolculuğanu anlatıyor. Bu kitapla geri dönüşüm hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz gibi kolaj tekniğinden de yaratıcı etkinlikler yapmak içn ilham alabilirsiniz.  

    ...daha fazla
  • Babil'in Yorumu Plastik - Kullansak Mı Kullanmasak Mı?

    Eun-ju Kim Kullansak mı Kullanmasak mı?: Plastik kitabında plastiğin kökenini anlatırken klişelerin ötesine geçerek kalıcı çözümleri içerebilecek sorgulamalarda bulunuyor. İlk olarak plastiğin kullanımının yaşamı kolaylaştırmasından bahsedildiği kitapta anlatılanlar Pasifik’te kaza yapan oyuncak yüklü bir geminin hikâyesiyle somutlaştırılıyor. Plastiğin doğaya verdiği zararı anlatarak konuyu farklı açılardan ele alan Kullansak mı Kullanmasak mı?: Plastik bilinen doğruları farklı bakış açılarıyla ele almayı her yaştan okura gösteriyor.

    ...daha fazla
Babil.com
Tarayıcı ile devam et veya Uygulamada Aç