Kitap Hakkında
Ekonomi ve teknoloji alanında gerçekleşen ilerlemeler neticesinde, özellikle tüketici ve kira hukuku ve çeşitli finansman sözleşmelerini kurmak isteyen taraflar, sözleşme kurmadaki amaçlarını karşılayabilmek için çeşitli iş birliklerine ihtiyaç duymaktadır. Taraflar arasındaki bu iş birlikleri, kendine has özellikler taşıyan bağlantılı sözleşmeleri ortaya çıkarmıştır. Kendine özgü nitelikler barındıran, çok geniş ve önemli bir uygulama alanına sahip olan bağlantılı sözleşmeler, bu eser kapsamında doğuşu, şartları, niteliği ve hukuki sonuçları yönünden ayrıntılarıyla ele alınmıştır.
Toplamda dört bölümden oluşan bu kitabın ilk bölümünde bağlantılı sözleşmeler, mukayeseli hukuk göz önünde bulundurularak kavramsal açıdan incelemeye tabi tutulmuştur. İkinci bölümde bağlantılı sözleşmelerin temelleri, unsurları ve hukuki niteliği ortaya konmuştur. Üçüncü bölümde uygulamada birçok türü olan bağlantılı sözleşmelerin, model olarak seçilmiş bazı çekirdek örnekler üzerinden uygulanma alanı belirlenmiştir. Son bölümde ise bağlantılı sözleşmelerin sona erme halleri ve sona erme esnasında ortaya çıkan çeşitli sorunlar detaylarıyla incelenmiştir.
Kitap, özellikle Alman ve İsviçre hukuku olmak üzere Anglo–Sakson hukukundaki çeşitli kaynaklardan yararlanılarak Türk hukukuna yönelik sorunları ve olası çözümleri ortaya koyma amacına odaklanmıştır. Bu amaç, özellikle geniş bir uygulamaya sahip tüketici hukukundaki bağlı tüketici kredileri, kira hukukundaki bağlantılı sözleşme yapma yasağı ve uygulanma alanına sahip çeşitli finansman sözleşmeleri örnekleri üzerinden incelenerek ortaya konmuştur. Bu bağlamda, bağlantılı sözleşmelerin hukuki niteliğinin ve esaslarının tespiti için bağlantılı sözleşmeler, eserde belirlenen unsurlar süzgecinden geçirilmiş ve uygulamada ortaya çıkan sorunlar ele alınmıştır. Bu sorunlara yönelik uygun çözüm seçenekleri sunulmaya gayret edilmiştir.
Ürün Özellikleri