Kitap Hakkında
21'inci yüzyılda toplumlar, teknolojiyi hayatın her alanında kullanmaya başlamış ve bilgi toplumuna dönüşüm süreci başlatmışlardır. Bu süreçte her türlü kişisel ve kurumsal bilgiler bilişim sistemlerinde saklanmaya başlanmış ve sisteme girilen her bir bilgi veri niteliği kazanmıştır.
Bilişim alanında meydana gelen gelişmeler, insan hayatında faydalı ve gerekli olmakla birlikte, sunduğu imkanların yanında bilişim sistemlerinin kullanımının yaygınlaşması ile bu alanda işlenen suçların hem çeşitliliğinin hem de suç işlenme oranlarının artmasına neden olmuş, bu durum da bu alandaki eksikliklerin boyutunu ve yeni düzenlemelere olan ihtiyacı ortaya koymuştur. Bu doğrultuda 5237 sayılı Kanunda bilişim alanında suçlar düzenlenmiş ve 2016 yılında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile birtakım değişikliklerle birlikte yeni düzenlemelere de yer verilmiştir.
Bu çalışmada bilişim alanında en sık işlenen suçlardan olan Bilişim Sistemini Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme Suçları, mevzuattaki yeni düzenlemeler ve güncel Yargıtay kararları ile birlikte ele alınmış ve bu alanda bilgi sunmak amaçlanmıştır.
Konu Başlıkları
Bilişim Sistemine İlişkin Teorik Çerçeve
Bilişim Sisteminin İşleyişini Engelleme, Bozma Yok Etme Veya Değiştirme Suçları (M. 244)
Ürün Özellikleri