Kitap Hakkında
Gazetecilik mesleğinin farklı çalışma yöntemlerini gerektirmesi, gazetecilik mesleğinin toplum içindeki yeri ve önemi ile basın özgürlüğünün korunması gerekliliği nedenlerine bağlı olarak, birçok ülkede gazetecileri iş ilişkileri içerisinde özel olarak koruyan düzenlemeler yapılmıştır. Türk Hukukunda da 20.6.1952 tarih ve 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanunla gazetecilerin iş ilişkileri düzenlenmiştir. Bu düzenlemeler Basın İş Hukuku olarak adlandırılan İş Hukukuna ilişkin bir alanın ortaya çıkmasını sağlamıştır.
Çalışmamızda basın alanındaki bireysel iş ilişkileri ele alınmıştır. Bu kitabın okuyucusunun daha önce İş Hukuku bilgisine sahip olmadığı varsayımından hareket edilerek İş Hukukuna ilişkin genel bilgilere gerektiği ölçüde yer verilmiştir.
Kitabımızdan bu baskısına bir önceki baskısından bu yana geçen süre içerisinde mevzuatta yapılan değişiklikler, Anayasa Mahkemesinin iptal kararları ve Yargıtay'ın yeni kararları işlenmiştir.
Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
-
- Genel Bilgiler
- Basın İş Hukukuna Giriş
- Basın İş Hukukunun Temel Kavramları
- Bireysel İş İlişkileri
- Basın İş Sözleşmesi
- Basın İş Sözleşmesinden Doğan Borçlar
- Basın İş Sözleşmesinin Sona Ermesi ve Sona Ermenin Hukuki Sonuçları
- Çalışma ve Dinlenme Süreleri
Ürün Özellikleri