Kitap Hakkında
Günümüzde dış politika konuları artık yalnızca hükümetlerin ve diplomatların tekelinde değil. Toplumu ilgilendiren diğer konular gibi dış politika kararları verilirken de kamuoyunun desteği aranıyor. Bu süreçte Sivil Toplum Kuruluşları (STK'lar) dış politika aktörleri olarak önemli roller üstleniyor. Bu kitap, iki komşu ülke olan Türkiye ve Yunanistan'ın, STK'lar üzerinde kurduğu ilişkileri ele alıyor.
1980'ler kadar yakın bir geçmişte Türkiye ve Yunanistan'da sayıca önemli bir varlık göstermeyen STK'lar, 2000'lere gelindiğinde barış eğitiminden, kadın sorunlarına, yerel yönetimler, çevre, iş dünyası, tarih, kültür sanata kadar uzanan çok geniş bir alanda etkin olmaya başladılar. Bu iki ülkedeki STK'lar arasında işbirliği ve etkileşim yoğunlaşıyor ve yeni bir diyalog zemini oluşturuyor.
Bu diyalog zemini nasıl oluştu? Türk ve Yunan STK'larının işbirliği nasıl başladı, nasıl gelişti? Türk-Yunan dostluğunun Avrupa Birliği açısından anlamı nedir? Geçmiş deneyimlerden nasıl yararlanabiliriz?
Ürün Özellikleri