Kitap Hakkında
Sağlık, insan yaşamının temel unsuru olarak sadece bireylerin bedensel durumunu değil, aynı zamanda toplumun genel refahını da etkileyen karmaşık bir olgudur. Bunun yanı sıra sağlık tıbbi mesele olmaktan öte toplumsal, kültürel, ekonomik ve politik faktörlerin etkileşimiyle şekillenmektedir. Bu nedenle, sağlık sosyolojisi, sağlığı bütün olarak anlamak ve iyileştirmek için kritik bir disiplin olarak görülmektedir.
Sağlık sosyolojisi, sağlık ve hastalıkla ilgili olan toplumsal süreçleri ve bu süreçlerin insanların sağlık durumuna etkisini incelemektedir. Toplumda meydana gelen değişimler, sağlık politikalarındaki yenilikler, sağlık hizmetlerindeki dönüşümler ve toplumun sağlıkla ilgili algıları sağlık sosyolojisinin kapsamını her geçen gün genişletmektedir.
Bu kitapta; sağlık sosyolojisinin Türkiye'de gelişimi, sağlığın sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkileri, sağlık arama davranışı: hekim-hasta ve hastane ilişkileri, sağlık okuryazarlığı, küreselleşen dünyada sağlık ve güncel konular, din ve sağlık, giyilebilir sağlık teknolojileri ve panoptizm, sağlık ve bedene ilişkin yeni anlam ve arayışlar, krizde aile içi çatışma ve dayanışma isimli saha çalışması konu başlıklarında toplumun sağlıkla ilgili yaşantısı ve deneyimleri geniş yelpazede ele alınmıştır.
Kitapta, sağlık sosyolojisi alanında yapılan son araştırma ve tartışmalara yer verilmiştir. Sağlık ve hastalığın toplumsal bağlamda anlaşılmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Öğrenciler, araştırmacılar ve sağlık profesyonellerine kaynak olarak sunulmuştur.
Ürün Özellikleri