Kitap Hakkında
Hint Sanatı
Hindistan, binlerce yılı aşan uygarlığı süresince, çeşitli kültür zenginliğine, medeniyet ve sanatsal birikime sahip olarak Asya kıtasının güneyinde varlığını sürdürmektedir. Bu kültürel birikimin üzerine dışarıdan gelen kadim medeniyetler, çeşitli dinler ve kültürlerin etkisiyle kendine has birçok özelliği olan Hint sanat şekilleri ve hikâyeleri karşımıza çıkmaktadır. Bu kitapta ele aldığımız konu ana hatlarıyla Gelenekselden Moderne Hint Sanatı'dır.
Bu eser günümüzde bir kısmı Pakistan’ın Sind eyaleti içinde bulunan Mohenjo-daro ar-
keolojik alanı ve Harappa uygarlığı olarak da bilinen İndus Vadisi Uygarlığı’ndan başlayıp günümüz çağdaş döneme kadar devam eden Hint Sanatı hakkında bir araştırmadır.
Hindistan’daki Türk-Müslüman mimari, resim ve edebiyat alanındaki eserler günümüze ışık tutmaktadır. Bu araştırma ile Hindistan’da yaşamış, etkisini yüzyıllarca sürdürmüş ve var olmaya devam eden Türk-Müslüman tarihini sanatsal perspektiften aydınlığa çıkarmak ve yeni kuşaklara bu tarihi bilgileri aktarmak hedeflenmiştir.
Hint sanatı başlığı altında sunulan bu eser Türkiye ile Hindistan arasında dostluk ilişkilerini güçlendirip kültür köprülerinin oluşmasına katkıda bulunacaktır.
Yazarın aynı zamanda Sanat Eğitimcisi, Ressam, Sanat Tarihçi, Fotoğraf sanatçısı ve Küratör olması nedeniyle kitaptaki anlatımlar görseller ile zenginleştirilmiştir.
Bu kitap ile Hint Sanatını daha yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. Hindistan’a gidecek ya da Hint sanatı ve kültürü üzerine araştırma yapacaklar için önemli bir rehber niteliği taşıyacaktır. Hindistan’a gitmeden önce mutlaka okunması gereken bir başucu kitap
niteliğindedir. Araştırmacı yazarın Hint coğrafyasında yaklaşık 15 yıldır birebir yaşadığı deneyimlerini ve gözlemlerini sanat, kültür ve tarih perspektifinden hem akademik hem de sosyal açıdan kaleme aldığı nitelikli bir eserdir.
Hint sanatını yakından tanıyabilmek adına bu araştırmanın gelecekte yapılması planlanan kültürel eserlere kaynak oluşturması amaçlanmaktadır.
Ürün Özellikleri