Kitap Hakkında
Radyo programcılığının kadim isimlerinden Faruk Yener’in TRT3 Radyo’da yaptığı “Her Plağın Bir Öyküsü Var” programının kulaklarımızda ve hafızalarımızda kalan adına göndermeyle başlayalım dijitalleşmenin izlerini sürme çağrımıza.
Her kitabın bir öyküsü olduğu gibi elinizdeki, ortaklaşa yoğun bir çalışmanın ürünü olan bu kitabın da var.
Bizim İnternet Galaksisi’nde Türkiye öykümüz, M. Castells’in İnternet Galaksisi başlığıyla yayımlanan kitabının çevrilmesi öyküsünün devamı oldu diyebiliriz. Elinizdeki kitap çalışmamızda, grubumuza, yeni arkadaşlarımız katıldı, yenilendik. Yenilik ile sürekliliği birlikte yaşıyoruz. Kitabımızın adı da bu sürekliğin bir örneği oldu, aslında kitap adını kendi koydu: İnternet Galaksisi’nde Türkiye.
Çeşitli toplumsal olguların incelenmesi ve anlaşılması sürecinde olduğu gibi, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte yaşanan değişim ve dönüşümlerin kavranması ve açıklanması sürecinde de, farklı yaklaşımlar karşımıza çıkmaktadır. Bu Galaksi yolculuğunda, “ağ toplumu” yaklaşımının yanı sıra, ele alınan başlıklar altındaki çeşitli yaklaşımlara, kuramlara da ilgili bölümlerde rastlanacaktır. Her bölüm, “görece özerk” olmakla birlikte, birbirlerini desteklemekte ve bütünlemektedirler de.
Dijitalleşme sürecinin Türkiye’deki tarihinden, Türkiye ağ coğrafyasına, hukuki düzenlemelere; dijitalleşmenin siyasal-kamusal alandaki yansımalarından, medya, televizyon yayıncılığı dünyasındaki değişimlere; e-ticaret, dijital reklamcılıktan dijital okuryazarlık, bilgi ve beceriler üzerine akademik çalışmalara; özellikle Covid-19 Pandemi süreci ile gündemin ayrılmaz parçası olan e-sağlık uygulamalarından motokuryelere, nam-ı diğer esnaf kuryelere ve çalışma ilişkilerine uzanan bir yolculuğu birlikte yapmaya çağırıyoruz sizleri.
Evet, buyurun İnternet Galaksisi’nde Türkiye yolculuğuna!
Keyifli okumalar dileğiyle…
Ürün Özellikleri