Kitap Hakkında
Sürdürülebilirlik, işlevsellik, verimlilik, kurumsallık, devamlılık…
İş dünyasının ve hatta günlük yaşamın gözde kavramları.
Bu kavramların tanımları ve terimsel olarak ne anlama geldikleri üzerine çokça şey okumuş olabiliriz ama günlük hayatta neye karşılık geldiklerini, özellikle Türkiye gerçekliğinde bu genel tanımların önemini kavramak yorucu bir serüven. Bu terimler hepimiz için sanki fazla “ithal”, üzerimizde eğreti duruyor gibiler…
Temel bir sorundan, yani gelişmiş bir teknolojiye sahip olmaktan ziyade bu nitelikli iş kültürünü edinmenin zorluğundan yola çıkan Hasan Taha Göka, nerede devamlı olarak tökezlediğimizin analizini yapıyor ve samimi bir dille, örnekler üzerinden öğretici bir eser meydana getiriyor.
Türk işi ya da “profesyonelleşememişlik”, acelecilik, duygusallık, adına ne dersek diyelim… Tüm bu gereksiz sahiplendiğimiz ve adına “kültürel kodlarımız” diyerek sempatik bir kıvama getirdiğimiz özellikler pekala değişime uğrayabilir. İşte bu kitap, belki bir mekanik teknoloji gibi, öğrenilmesi ve yöntem olarak benimsenip hayata geçirilmesi gereken “yönetişim teknolojileri” olarak düşünülebilir. Sosyal bilimler üzerinden baktığımızda, iş hayatımızı ve hatta tüm yaşantımızı kapsayan bu yöntemler, bir tür kompleks toplumsal teknolojiler olarak adlandırılabilir. Ne de olsa, toplumlar daha karışık yapılar halini almaya başladıkça, daha nitelikli yönetişimsel modeller hayata geçirmek bir zorunluluk oluyor. Bu gözle bakıldığında, evet, bu yeni dünyanın yeni işleyişine uyan iş prensiplerini sahiplenmek mümkün ve oldukça önemli… İşte Hasan Taha Göka, bu bakış açısıyla ve samimi bir dille, güncel hayattan örnekleri de konunun içine dahil ederek okuyucuya çözümler sunuyor; kuramsal kısmı hızlıca inşa edip, okuyucuyla “doğrudan” konuşmaya başlıyor…
Bu değerli kitabın iş hayatı içerisindeki okuyucumuza verimli bir sürdürülebilir iş modeli inşa etmesine katkı sağlaması dileğiyle…
Ürün Özellikleri