Kitap Hakkında
Oktar Türel
Eğitsel çalışmalarına 1936’da başlayan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin öğretim elemanları ve mezunları, ülkemizde çağdaş iktisat düşüncesinin yerleşmesine, iktisat politikalarının oluşturulmasına ve iktisat araştırmalarının gelişmesine çok önemli katkılar sağlamışlardır. Prof. Dr. Çiğdem Boz, çoğunlukla İF’de görev yapmış akademisyenlerin, kısmen de diğer araştırmacı ve yazarların gözlem ve tanıklıklarından yararlanarak, bu seçkin kuruluşun ilk yarım yüzyıllık geçmişini mükemmel bir kurgu ve anlatıyla bizlere sunuyor. Keyifle ve çok şey öğrenilerek okunacak bir eser.
Alp Yücel Kaya
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Türkiye’de iktisadın beşiğidir. Fakülte 1936’da Bakanlar Kurulu kararnamesiyle kuruluşundan 1983’te 1402 sayılı yasayla çeşitli öğretim üyelerine işten el çektirilmesine kadar çoğulcu, çok renkli bir iktisat perspektifi sergilemiştir. Çiğdem Boz’un yaptığı görüşmeler yalnızca İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin tarihine değil, Türkiye’de iktisadın gelişimine de ışık tutuyor, tarihe önemli bir not düşüyor.
İhsan Seddar Kaynar
Türkiye iktisat tarihi anlatısındaki en önemli eksiklerinden biri, ülkedeki iktisat eğitiminin geçirdiği dönüşüm ve bu dönüşümün aktörleri olan hocalarımızın akademide var olma hikayeleridir. Çiğdem Boz’un belgesel çalışmaları, bu eksikleri tamamlıyor ve yeni çalışmaların yapılması için araştırmacıların önüne yeni alanlar açıyor.
Burhan Şenatalar
1960’lar çok özel bir dönemdi. İktisat Fakültesi’nin çok güçlü bir öğretim kadrosu vardı. Fakültede öğrenciler özgür bir ortamda sürekli olarak konferanslar, paneller düzenliyor, ülke sorunlarını tartışıyordu. İstanbul’da İktisat, bu dönemi çok iyi anlatıyor.
Ercan Eren
İktisat Fakültesi hem Türkiye hem de kişisel hayatım açısından iktisadın başlangıcıdır. Bu nedenle İstanbul’da İktisat, geçmişten güncele taşıdıklarıyla tartışılmaz bir değer taşımaktadır.
Ürün Özellikleri