Kitap Hakkında
Çalışma yaşamı; işçi, işveren ve üçüncü kimselerin bir araya gelmesine neden olan ve çeşitli toplumsal riskleri beraberinde getiren sosyal ortamlardan ibarettir. Çalışma yaşamının getirdiği riskler sonucu işçiler bazen fiziksel, bazen psikolojik olarak rahatsızlıklar yaşarlar.
Çalışma hayatını biçimleyen hukuki düzenlemeler işçinin iş kazasına uğramasını ve mesleki hastalıklara yakalanmasını önlemek üzerine kurulmuştur. Ancak son yıllarda bu sayılanların yanı sıra çalışanların psikolojik sağlığını olumsuz yönde etkileyen risklerin de ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Bu farkındalığın artması ile bu konu son zamanlarda çeşitli araştırmalara konu edilmeye başlanmıştır. Yapılan çalışmalar işyerindeki psikolojik tacizin önemli bir işyeri sorunu olduğunu ortaya koymaktadır. Her ne kadar son zamanlarda tartışma konusu olsa da işyerinde psikolojik taciz (mobbing), toplumsal hayatta ve iş hayatında her zaman var olan, ancak yakın zamana kadar ön plana çıkmamış ve adlandırılmamış bir olgudur.
Çalışmanın ilk baskısının ana gövdesini oluşturan, işyerinde psikolojik taciz (mobbing) kavramının benzer kavramlardan farkı, süjeleri, sebepleri ve sonuçları ile Uluslararası ve Türk Hukuk düzenindeki yeri mahkeme kararları ve normatif düzenlemelerle birlikte ortaya konulması konuları korunarak, yenilenmiş olan bu baskıda, başvurucular tarafından açılacak davalarda görev ve yetki, işyerinde psikolojik taciz kavramının ispatı konuları detaylı bir şekilde ele alınmıştır.
Konu Başlıkları
Genel Olarak İşyerinde Psikolojik Taciz
Uluslararası Hukukta, Kara Avrupası ve Anglosakson Hukukunda İşyerinde Psikolojik Taciz
Türk Hukukunda İşyerinde Psikolojik Taciz
Ürün Özellikleri