Kitap Hakkında
Kaos GL Dergisi çeyrek asrı geride bırakırken; geçmişi hatırlamak, geçmişi geçmişte bırakmamak, bugünleri anlamlandırırken belleğimizi yoklamak adına bellek ve tarih çalışmalarını LGBTİ+ ve Queer perspektifinden tartışmaya açıyor.
‘Nasıl hatırlıyoruz ve nasıl unutuyoruz?’, ‘Tarihsel anlatılarda ve arşivlerde toplumsal cinsiyet ve cinselliğin izini nasıl sürebiliriz?’, ‘Queer ve LGBTİ+ tarih nasıl yazılıyor?’, ‘Mekan yoluyla cinsiyet ve cinselliğin kontrolü nedir?’ gibi sorular ve daha fazlasına yanıt arayarak LGBTİ+ hareketinin dünden bugüne izlerini sürmeyi arzuluyoruz.
Kaos GL’nin bu sayısında bellek, mekan, arşiv ve tarih alanındaki yazılarıyla birçok isim bizlere eşlik etti. Göze Orhon, Yıldız Tar, Burak Özgüner, Oya Burcu Ersoy hatırlamak ve unutmak, sözlü tarih çalışmalarına dair yazıları; Fatih Torun, T. Onur Çimen dünü veya bugünüyle tarihe dair yazıları;Burkay Pasin queer mekanlara dair yazısı; Yılmaz Yeniler arkeoloji ve queer kesişimlerine dair yazısı; Özen B. Demir ise yas çalışması ve queer yazısı ile bu sayıya katkı sundu.
Güncel Sayfalarda ise Umut Güner, Umut Güven, Semih Özkarakaş, Necati Janok, Lavender LGBTİQ+, Ümit Koluaçık, Oğuzhan Uzun, Tanju Tariz ve SPoD bizlere eşlik etti.
Kapakta Sadık Arı, umumda Cansu Dinç çalışmalarıyla Kaos GL’nin 169. sayısında yer aldı.
Ürün Özellikleri