Kitap Hakkında
Uygulamada yeterince bilinmeyen, fakat hem kiraya veren hem de kiracı için son derece önem arz eden bir geçici hukuki koruma tedbiri olan kiraya verenin hapis hakkı, temel olarak 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun 270 ve 271. maddeleri ile 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 336, 337 ve 338. maddelerinde düzenlenmektedir.
Hapis hakkının hangi tip eşya üzerinde tesis edilebileceği, kiraya verenin hapis hakkı ile genel hapis hakkının benzer ve farklı yönleri, kiraya verenin hapis hakkının hangi durumlarda kullanılabileceği gibi uygulamaya dair örneklerin de ele alındığı bu çalışma, kiraya verenin hapis hakkını ve bunun uygulanışını ayrıntılı bir biçimde ele almaktadır.
Kiracı ve kiraya verenlerin bilmesi gereken çeşitli ihtimallerin de değerlendirilmiş olduğu bu çalışmada, öncelikli olarak kiraya verenin hapis hakkının ne olduğu, şartlarının neler olduğu ve hangi hallerde kullanılabileceğine yer verilmiş olup, hakkın kullanılmasıyla ilgili uygulamada karşılaşılabilen sorunlara da yer verilerek, ne şekilde hareket edilmesi gerektiği açıklanmıştır. Kiraya verenin hapis hakkı ile genel hapis hakkının benzer ve farklı yönlerinin de incelendiği işbu çalışmada, hapis hakkına konu olabilecek ve olamayacak nitelikteki eşyayla ilgili de ayrıntılı açıklamalarda da bulunulmuştur.
Konu Başlıkları
Hapis Hakkı Kavramı
Kira Hukukundaki Hapis Hakkı ve Genel Hapis Hakkının Karşılaştırılması
Kiraya Verenin Hapis Hakkının Alacak ve Eşya Bakımından Kapsamı
Hapis Hakkının, Şartları, Doğumu ve Sona Ermesi
Hapis Hakkının Kullanılması
Hapis Hakkı İçin Defter Tutulması
Hapis Hakkının Korunması İçin Alınabilecek Diğer Tedbirler
Ürün Özellikleri