Kitap Hakkında

Birinci baskısı kısa bir süre içerisinde tükenen bu kitabın amacı, hem makro açıdan ülke kaynaklarının verimli kullanımını hem de mikro açıdan firmaların faaliyetlerinin devamını sağlaması amacıyla getirilen, ancak zaman içerisinde iyi niyet kurallarından ayrılınmış olması nedeniyle işlevini kaybeden İflas Erteleme Kurumuna son verilmesi ile gerek 7101 sayılı kanunla ile İİK'nun "Konkordatoya" ilişkin ilgili maddelerinde gerekse de TTK'da yapılan değişikliğin etkilerini nedenleri, süreci ve sonuçları itibariyle detaylı olarak incelenmesinden ibarettir.

Herhangi bir sebeple borçlarını zamanında ödeyemeyen borçlunun iflas öncesi sığınacağı son liman olan bu müessesenin işlerliğini kaybetmemesi ve tüm taraflar için faydalı olması için gerekli tüm unsurlar işlenmeğe çalışılmıştır.

Kitapta konu, ekonomik, mali ve hukuki (ilgili mevzuat) açıdan incelenmiş olup, dört ana bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde genel olarak iflas, iflas ertelemesi ve konkordato kavramı özet olarak incelenmiş, benzer ve farklı yönleri belirlenmiştir.

İkinci bölümde, konkordatonun ekonomik ve mali unsurları teorik açıdan incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Konkordato aşamasına gelinen süreç ekonomik ve mali açıdan ele alınmıştır.

Üçüncü bölümde, konkordato uygulamaları ve sonuçları, tarafları, süreci, özellikle Konkordato Ön Projesi ile Nihai Proje Örnekleri, süreç içerisinde hazırlanması gerekli Komiser Rapor Örnekleri ile Komiserlik Karar Örnekleri, sıklıkla karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik örnek uygulamalar, konkordato komiseri ve alacaklılar kurulunun görevleri kaleme alınmıştır.

Hülasa, konkordatonun geçici mühletten başlayıp, kesin mühlet ile devam eden ve tasdikini içeren süreç tüm yönleriyle incelenmiş bu kapsamda kesin mühlet içerisinde konkordatodan çıkış yolları da ayrıca değerlendirilmiştir.

Dördüncü bölümde ise, konkordatonun vergisel boyutları ve sermaye şirketleri ve kooperatiflerin uzlaşma yoluyla yeniden yapılandırılması konusu incelenmiştir.

Nihai olarak sonuç kısmında, iflas ertelemesi sonrası getirilen Konkordato müessesesinin, gerek devlete gerekse de taraflara istenilen faydayı sağlaması için gerekli unsurlar net olarak değerlendirilmeye çalışılmıştır.

Konu Başlıkları
Genel Olarak İflas, İflas Ertelemesi ve Konkordato Kavramı
Konkordatonun Ekonomik ve Mali Unsurlarına Teorik Bir Yaklaşım ve Değerlendirme
Konkordato Uygulamaları ve Sonuçları
Konkordatonun Vergisel Boyutları ve Sermaye Şirketleri ve Kooperatiflerin Uzlaşma Yoluyla Yeniden Yapılandırılması

Devamını oku

Ürün Özellikleri

  • Kitap Özellikleri
  • Yayınlanma Tarihi
    3 / 2021
  • Yayınlanma Sayısı
    2
  • Sayfa sayısı
    472
  • Ağırlık
    472
  • Boyutlar
    16 x 24
  • Cilt Tipi
    Ciltsiz
  • Kağıt Cinsi
    1. Hamur
  • Yayınlandığı Konum
    Türkiye
  • Cep Boy
    Hayır
  • Barkod
    9789750266065
      Babil.com
      Tarayıcı ile devam et veya Uygulamada Aç