Kitap Hakkında
Yunus Emre Yılı
Lamure Dergisi olarak bu sayıda Yunus Emre konusunu işlemek istedik. Kıymetli yazarlarımız vefatının 700. yılında yazılarıyla Yunus’u andı.
Vefatının 700. yılı münasebetiyle, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Yunus Emre’yi anma etkinlikleri kararı alınmıştı.
Edebiyatımızın ve kültürümüzün temel taşlarından olan, “Anadolu İrfanı”nın öncüsü ve mimarlarından; eserlerinde kardeşlik, sevgi, hoşgörü kavramlarını işleyen ve bu düşüncesini: “Yaratılanı severiz, Yaradan’dan ötürü” sözüyle mühürleyen Yunus Emre, dünyaya mal olmuş bir şahsiyettir.
Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı Olarak Kutlanması” kararıyla birlikte, tertiplenecek etkinlikler ve çalışmalarda “Bizim Yunus” vurgusunun ön plana çıkartılmasına dikkat çekilmiştir. Nisan sayımızda Mehmet Akif Ersoy Özel Sayısını siz değerli okurlarımıza sunmanın sevincini yaşamıştık. Bu sayı vesilesiyle sizlerden aldığımız müspet eleştiri ve değerlendirmelerin ışığında Lamure Dergisi olarak Mayıs sayısını “Yunus Emre Özel Sayısı” olarak sizlere takdim etmenin huzurunu yaşıyoruz.
Yine birbirinden değerli yazar ve şairlerin kaleme aldığı yazı ve şiirlerde; “Bizim Yunus” vurgusunun ön planda tutulduğu, zengin, dopdolu bir içerikle sizleri baş başa bırakıyoruz.
Yeni sayımızda Türkiye’de Polisiye Roman türünü inceleyeceğiz. Yazılarınızı, önerilerinizi ve eleştirilerinizi bize ulaştırarak birlikte üretmenin, yazmanın, yayımlamanın değerini çoğaltalım.
Keyifli okumalar dilerim.
Genel Yayın Yönetmeni
Bilal Özbay
Bu Sayıda yazıları yayınlanan yazarlarımız:
Sadık Yalsızuçanlar – Mustafa Uçurum – Mustafa Özçelik – Özcan Ünlü – Bestami Yazgan – Nurettin Durman – Adem Özbay Murat Kömür – Esra Algan – Deniz Çömez – Emre Timur – Mehmet Bülend Sağlam – Mehmet Memdoğlu – Selçuk Alkan –– Nil Didem Şimşek – Şener İşleyen – Bilal Özbay – M. Endülüs-Aziz Kağan Güneş – Sıddıka Zeynep Bozkuş – Şenay Şeker – Ahmet Şen – Çiğdem Acarsoy – Osman Tatlı – Abdullah Arslan – İbrahim Şaşma
Ürün Özellikleri