Kitap Hakkında
Modern İnfaz Hukuku ve Koşullu Salıverilme (Şartlı Tahliye) Kurumu - Ramadan Sanıvar
"Modern İnfaz Hukuku ve Koşullu Salıverilme (Şartlı Tahliye) Kurumu" başlıklı bu kitapta; öncelikle ceza hukukuyla yakından ilişki içerisinde bulunan ve artık bağımsız bir hukuk dalı olarak karşımıza çıkan infaz hukukunun genel esaslarına, temel ilkelerine, infaz sistemlerinin tarihsel gelişim sürecine, infaz hukukunun amacı ve önemine vurgu yapıldıktan sonra, ceza infaz sorunlarına, özgürlüğü bağlayıcı cezaların yerine uygulanabilir alternatif yaptırımlara ve/veya çağdaş anlamdaki infaz usullerine detaylı biçimde yer verilmektedir. Türk hukukunda ve mukayeseli hukuktaki birçok ülkede yer alan elektronik izleme (elektronik kelepçe) ile denetimli serbestlik kurumları, mevzuat ve uygulamalar çerçevesinde ayrıntılı incelenmektedir.
Kitapta, koşullu salıverilme (şartlı tahliye) kurumunun modern infaz hukukundaki yeri anlatılmaktadır. Koşullu salıverilme (şartlı tahliye) ile ilgili genel bilgiler aktarıldıktan sonra, Kuzey ve Güney Kıbrıs, Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki güncel mevzuat ve uygulamalar dikkate alınarak geniş ölçüde mukayese yapılmaktadır.
Diğer yandan Türk hukukunda TBMM tarafından 14.04.2020 tarihinde kabul edilip yürürlüğe giren 7242 sayılı Kanun ile 5275 sayılı CvGTİHK'da getirilen yeni değişiklikler üzerinde de durulmakta, son olarak da, hem infaz sürecine ilişkin hem de koşullu salıverilme (şartlı tahliye) konusuyla bağlantılı olan AİHM içtihatları değerlendirilmektedir.
Konu Başlıkları
Modern İnfaz Hukukunun Tekerrürü Önleme ve Yeniden Topluma Kazandırma Amaçları
Modern İnfaz Hukukunun Genel Esasları
Yeni Bir Topluma Kazandırma Modeli: Denetimli Serbestlik Kurumu
Elektronik İzleme (Elektronik Kelepçe) Uygulaması
Mukayeseli Hukuk, Türk Hukuku, Kuzey ve Güney Kıbrıs Hukukuna Göre Değerlendirme
AİHM İçtihatları Işığında Değerlendirme
Ürün Özellikleri