Kitap Hakkında
Rosenau'nun düşün çevrelerinde kabul görmesini sağlayan, 1992 yılında yayımlanan Post-Modernizm ve Sosyal Bilimler adlı kitapta hem post-modernizmin beşeri bilimler ve sosyal bilimler üzerindeki etkileri derinlemesine incelenmiş hem de post-modernizmin siyaset üretme konusundaki yetersizliği ve isteksizliği eleştirel bir gözle ele alınmıştır.
Bugün post-modern yaklaşımlar, bazılarının akla yatkın bazılarının abes olduğu söylenebilecek birçok açıdan, ana damar toplum bilimlerinin temelinde yatan varsayımları ve son otuz yılda yapılan araştırmaların ürünlerini sorguluyor. Post-modernizmin meydan okumadığı şey yok gibi. Epistemolojik varsayımları reddediyor, metodolojik uzlaşımları çürütüyor, bilgi iddialarına direniyor, gerçeklerin her türlü versiyonunu bulanıklaştırıyor ve politika önerilerini bir kenara atıyor. Rosenau'nun bu kitabı toplum bilimlerindeki "post-modern kaynaklı anarşi"yi anlamlandırmamıza yardımcı oluyor.
Yazar Hakkında:
Pauline Marie Rosenau (14 Haziran 1943)
Daha önceleri yazılarını Pauline Vaillancourt imzasıyla yayımlatan Rosenau, hâlen Montreal’daki Quebec Üniversitesinde siyaset bilimi profesörü olarak çalışmaktadır. Düşün çevrelerinde kabul görmesini sağlayan, 1992 yılında yayımlanan Post-Modernizm ve Sosyal Bilimler adlı kitabında hem post-modernizmin beşerî bilimleri ve sosyal bilimler üzerindeki etkilerini derinlemesine incelemiş hem de post-modernizmin siyaset üretme konusundaki yetersizliğini ve isteksizliğini eleştirel bir gözle ele almıştır. Rosenau’nun, Marksizm ile Marksistlerin geçirdiği dönüşümün izlerini sürdürdüğü When Marxists Do Research adlı bir kitabı daha bulunmaktadır.
Kullanılan Reklam Mecraları: Sosyal Medya, Kitap Ekleri.
Ürün Özellikleri