Kitap Hakkında
Bu kitabın 3. basımı, Özbekistan'da 2018 yılında yayımlandıktan sonra çok sayıda veli, çeşitli eğitim kurumunda çalışan öğretmenler, eğitmenler tarafından ilgiyle karşılandı ve kitapla ilgili pek çok öneri ve yorum yapıldı. Okuyucular, benden sadece akıl hastalığı ve ruhsal bozukluklar hakkında değil aynı zamanda sağlıklı bir insanın psikolojik sorunları hakkında da yazmamı istediler. Bu yüzden bu kitapta insan psikolojisiyle, özellikle de gençlik psikolojisiyle ilgili konuları ele almaya çalıştım. Ebeveynler ve çocuklar arasındaki çatışma durumları, intiharlar, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki anlaşmazlık temelinde hangi yönlerin göz önünde bulundurulması gerektiği gibi psikolojik durumlar hakkında önemli bilgiler verildi.
Bu basımda; “Kendimi tanımak istiyorum!”, “Ergen saldırganlığının nedeni nedir?”, “Distimi (Süregen Depresif Bozukluk) bu bir duygudurum bozukluğu mudur?”, “Zihinsel engelliler kimlerdir?”, “Psikolojik bağışıklık nedir?”, “Ben kendi kendimin psikoterapistiyim. Bu mümkün müdür?”, “Bir insan neden intihar eder?”, “Modern Mowgli sendromu”, “Korkaklığın sonucu bir felakettir”, “Benim düşüncem mi kötü yoksa davranışım mı?”, “Psikolojik portre nedir?”, “Lüks yaşam sendromu (Kaliforniya sendromu)”, “Egoist ne tür bir insandır?”, “Aile psikoterapisti. O kimdir?”, “Rüşvet Psikolojisi” gibi yeni ve ilginç konulara yer verildi.
Sevgili Okuyucular, yukarıdaki noktaları okurken çalışmanın yalnızca tıp bölümü öğrencileri veya doktorlar tarafından kullanıldığını düşünmeyin. Bu kitap, geniş kitlelere hitaben yazılmıştır. Siz veya sevdikleriniz, sinirsel ve ruhsal bozuklukların yanı sıra psikosomatik hastalıklardan muzdaripseniz ve nasıl davranacağınız konusunda tereddüt ediyorsanız, bu kitabı mutlaka okumalısınız. Çalışmada tüm hastalıklar sade ifadelerle açıklanmaktadır.
Kitabı beğeneceğinizi umuyor, hepinize ruhsal ve fiziksel sağlık diliyorum!
Nöroloji Profesörü
Ibodullayev Zarifboy Rajabovich
Ürün Özellikleri