Kitap Hakkında
SOSYAL BİLİMLER PERSPEKTİFİNDEN ALEVİLER VE ALEVİLİK –1
Editörler: ŞÜKRÜ ASLAN – ÇİĞDEM BOZ – CEMAL SALMAN
Alevilik, 20. yüzyıl boyunca tarih, halk bilimi, edebiyat gibi belli disiplinler altında ve genellikle “dışarıdan” bir bakışla ele alındı. Son çeyrek yüzyılda ise bu durumu tam tersine çeviren bir bilgi üretimi var. Belli ki 21. yüzyıl, Alevilik çalışmaları için de muazzam bir gelişme alanı açacak. Bu bağımsız araştırma sahasının, çoğunluğu genç fakat alanına şimdiden nitelikli katkılar sunan akademisyenlerinden birçoğunu bu derlemede bir arada bulacaksınız.
Bu kitap, GADEV Alevi Akademisi bünyesinde yürütülen Sosyal Bilimler Perspektifinden Aleviler ve Alevilik Eğitim Programı’nın bir ürünü. Her biri yakın dönemde Alevilik çalışmaları alanında önemli araştırmalar yürütmüş isimlerin özgün çalışmalarını içeren kitap; tarih, sosyoloji, etnoloji, kültür, edebiyat, kentleşme, siyaset, iktisat, psikoloji, hukuk, müzik, toplumsal cinsiyet ve iletişim gibi farklı disiplinlerin perspektifinden Alevilere ve Aleviliğe dair çok yönlü bir bakış açısı sunuyor.
Alevilik ile eleştirel sosyal bilim geleneğinin ilişkisini kurma ve bunun temel çıktılarını kamuya açma gayesinde olan bu çalışma, “dışarıdan” veya “içeriden”, her ilgi grubundan okur için nitelikli bir başvuru kaynağı olmaya aday...
Ürün Özellikleri