Kitap Hakkında
Suç örgütleri, bir sistem suçu olarak, doğrudan amaç suçlara yönelik hazırlık hareketlerinin suç olarak düzenlenmesi suretiyle ortaya çıkmış bir suç tipidir.
Yazarı, suç örgütleri üzerinde çalışmaya sevk eden sebeplerden en önemlisi de, klasik ceza hukuku anlayışı karşısında marjinal özellikler barındıran bu suç tipinin incelenmesi, uygulaması ve ilgili doktrinel yaklaşımların, değişkenlik ve dinamizmiyle güncel siyaset başta olmak üzere hayatımızı pek çok yönüyle etkilemesi olmuştur.
Türkiye, transit geçiş bölgesi olması itibarıyla, klasifiye edilemeyen pek çok atipik örgüt yapısını bünyesinde barındırmış, bu örgüt yapıları ülkemizdeki hukuki uygulamayı da oldukça derinlikli hale getirmiştir.
Bu istikametle konu, TCK m.220 ve devamı hükümleri temelindeki; örgüt kurma, örgüt yönetme, örgüt üyeliği, örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlar, örgüt adına işlenen suçlar, örgüte yardım, örgüt propagandası, etkin pişmanlık başlıkları başta olmak üzere pek çok yaklaşıma dayanılarak kapsamlı şekilde incelenmiş, mahalli çete yapılanmaları, suç örgütleri, silahlı örgütler, terör örgütleri noktasında içtihadi yaklaşımdan da istifade edilerek hukukumuz açısından son derece önemli olan bu konuya güncel ve farklı bir perspektif kazandırılmaya çalışılmıştır.
Konu Başlıkları
Örgüt Yapıları Üzerine Farklı Yaklaşımlar
Farklı Örgüt Modelleri Üzerine Temel Örnekler ve Konu İle İlgili Çalışmaya Özel Olarak Yapılan Mülakatlar
Örgütlü Suçluluğun Normatif Gelişimi
Suç İşlemek Amacıyla Örgütlenme Suçlarının TCK'nın 220. Maddesi ve İlgili Hükümler Çerçevesinde İncelenmesi
TCK M. 221 Kapsamında Etkin Pişmanlık Hükümleri
Suç Örgütü Mensubiyeti Veya Terör Dolayısıyla Suçlu Olan Hükümlülere Uygulanacak Özel İnfaz Rejimi ve 7242 Sayılı Kanunla Getirilen Düzenlemeler
Ürün Özellikleri