Kitap Hakkında
Kitap beş ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; tasarrufun iptali davası tanımı, amacı, hukuki niteliği ve muvazaa arasındaki farklar, ikinci bölümde tasarrufun iptali davasının tarafları, görev, yetki, davanın tarafları, yargılama usulü ve süreler, üçüncü bölümde tasarrufun iptaline konu olan tasarruflar ve ispat, iptal davasında yetkili ve görevli mahkeme, dördüncü bölümde davanın kabulü ve reddi, yargılama giderleri, vekalet ücreti ve iadenin şümulü, yargılama usulü, tasarrufun iptali davasında süreler, beşinci bölümde de tasarrufun iptali davasında ihtiyat-i haciz ve kanun yolu yer almakta olup, sonuç bölümünde ise değerlendirmeler ve önerilerde bulunulmaktadır.
Kitapta tasarrufun iptali davasının açılmasından sonuna kadar olan süreç tüm ayrıntıları ile uygulamada yaşanan sorunlar ile birlikte detaylı şekilde anlatılmıştır, iptal davasından sonra haciz, cebri satış işlemleri ve sıra cetveline kadar olan süreçler tüm ayrıntıları ile birlikte örnek Yargıtay ve istinaf kararları ışığında anlatılmıştır.
Tasarrufun iptali ve muvazaa davası arasındaki farklar ve benzerlikler de detaylı şekilde işlenerek her iki davanın dayanak noktalan anlatılmıştır. Kitabın arkasında bulunan dava dilekçesi ve cevap dilekçesi örnekleri de tarafımızca mahkemeye sunulan dilekçelerimizden derlenmiş olup, hem konunun daha detaylı anlaşılmasına hem de uygulama noktasında yardımcı olacak niteliktedir.
Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
• Tasarrufun İptali
• Tasarrufun İptali Davasının Tarafları, Görev, Yetki ve Yargılama Usulü
• Tasarrufun İptaline Konu Olan Tasarruflar İİK 278, 278 ve 280
• Davanın Kabulü ve Reddi, Yargılama Giderleri, Vekalet Ücreti ve İadenin Şumulü
• Tasarrufun İptali Davasında İhtiyat–i Haciz ve Kanun Yolu
Ürün Özellikleri