Kitap Hakkında
Temrin’in 141. sayısı, önemli şairlerimizden biri olan Nazım Hikmet dosyası olarak okurlarına sunulmakta.
Şiir dalında; Nazım Hikmet, “Davet”, Ahmet Akın “Pastel”, Seçil Hidayet, “Yansı”, Levent Karataş, “Gülizar”, Nisa Leyla, “Nasıl Biriktireceksin Ceylanlar Kalbinde”, Adil Başoğul, “Güzel İspanya Düşleri”, Ayşe Şafak Kanca, “Kırmızı Şapkalı Kız”, F. Serkan Öngel, “Adaya Sürgün”, Süleyman İleri, “Bakaya”, Ali Asker Barut, “Ağhlar ve Yankılar “ ve Eser Ceran Erdi çevirisiyle Rokiah Hashim,“Serap Değiller” başlıklı eserleriyle yayın içeriğinde yer alan şairler.
A.Ertan Mısırlı, “Yaşamak Güzel Şey Be Nâzım Usta” başlıklı mektubu kaleme almış. Haydar Ergülen, “Nazım’ın 7 Hikmeti” adlı yazısındaki “Ayna, İpek, Oyma, Menekşe, Don, Halı, Yedi” başlıkları altında ele aldığı imgelerden yola çıkarak Nazım Usta’nın devrimci kişiliğini ve sanatını okurlarla paylaşıyor.
Engin Turgut, “Cemal Süreya Tek Başına Bir Şiir Uygarlığıdır” başlıklı yazısında, Süreya’nın yazarlık ve şairliğindeki zengin verimlerinin yanı sıra, çevirilerinden, çizimlerinden de bahsederek ne denli çok yönlü bir sanatçı olduğunu belirtirken, geçmişteki o güzel günlerde yaşanmış ortak anılarından da söz etmiş.
Filiz Leloğlu Oskay, “An Geçer Gölgesi Kalır”, Ufuk Özgül, “Bana Jean De”, ve Engin Kükrer, “Kaplumbağa ile Tavşan” adlı öyküleriyle bu sayıya katkı vermişler.
Osman Kartaler, Cemal Süreya’nın sağlığında sürekli uğrak yeri olan Hatay Restoran’ın sahibi Mehmet Ali Işık ile bir söyleşi yapmış. O günlerin çok özel anılarının konuşulduğu bu görüşmenin ilgiyle okunacağı düşüncesindeyiz.
Şeref Yılmaz, yazısının da başlığını oluşturan, küfür ve argonun dil ve kişisel ilişkilerdeki etkilerini eleştirel ve sosyolojik bir yaklaşımla kaleme almış.
Yusuf Çotuksöken’in hazırladığı ‘Öğrencemiz Türkçe’ adlı yazı dizisinin yeni bölümünü, bu sayıda da ilgi duyan okurların yararlanmasına sunulmakta.
Ürün Özellikleri