Kitap Hakkında
Kitapta, hukuk fakülteleri programlarında yer verilen anayasa hukuku derslerinin önemli bir kısmını oluşturan Türk Anayasa Hukukuna ilişkin konular incelenmektedir. Konular açıklanırken örneklere, mahkeme kararlarına, doktrindeki görüşlere de yer verilmiş ve tartışmalı sorunlar hakkında çözüm önerileri sunulmuştur.
Bilindiği üzere Anayasada 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halkoylamasıyla kabul edilen çok önemli ve kapsamlı değişiklikler yapılmıştır. Bu Anayasa değişiklikleri, esas itibariyle mevcut parlamenter sistemden başkanlık (Cumhurbaşkanlığı) sistemine geçişi sağlayan hükümlerden oluşmakla birlikte, seçilme hakkı, hukuk devleti ve yargıyla ilgili de önemli yenilikler getirmektedir. Başkanlık sistemine ilişkin değişikliklerin yürürlüğe girmesi, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimle belirlenen Cumhurbaşkanının göreve başlaması ile gerçekleşmiştir.
Türk Anayasa Hukuku kitabında yer alan konular bu Anayasa değişikliklerine göre tümüyle güncellenmiştir. Bu güncellemede başkanlık sistemine uyum sürecinde çıkarılan önemli kanun ve TBMM İçtüzüğü değişiklikleri, Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle getirilen düzenlemeler ve son olarak 2022 yılında seçim kanunlarında yapılan değişiklikler de dikkate alınmıştır. Kitap, yayıma hazırlandığı tarih itibariyle en güncel bilgileri ve yeni sistemin kritik sorunlarına yönelik özgün değerlendirmeleri içermektedir.
Türk Anayasa Hukuku kitabı, temelde hukuk fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmış olmakla birlikte; eserin, özellikle Cumhurbaşkanlığı sisteminin anlaşılması bakımından yasama, yürütme ve yargı mensuplarına; hakim ve savcılık ve kaymakam adaylığı sınavları gibi meslek sınavlarına hazırlananlara ve Türkiye'nin temel anayasal sorunları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen diğer okuyuculara katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Ürün Özellikleri