Kitap Hakkında
Üvercinka’nın Şubat (76.) sayısı, 14 Şubat Dünya Öykü Günü nedeniyle öyküye ağırlık veriyor. Ahmet Oktay, Aydan Ay, Bülent Elitok, Fügen Kıvılcımer, Seval Arslan, Türkay Korkmaz’ın Cumhuriyet dönemi öykücülüğümüzü işleyen yazılarının yanı sıra dergide şu yazarlar ve öyküleri yer alıyor: Aydan Ay, Giyilmemiş Giysiler; Yasemin Yazıcı, Bir Nehirden Bir Denize; Celal İlhan, Tetanoz; Sevim Yazar, Sevgiliye Mektup; Rasim Savak, Falcı; Halit Payza, Kahpelik Edeceği Belliydi...
Dergide Ayten Mutlu’nun çevirdiği Kapitalizmde Şiirin Yararsızlığı denemesinde Martin Langford, tümüyle sermaye ve teknolojinin denetimine giren günümüz dünyasında kapitalizmin şiir karşıtlığını ele alıyor. Yazı, Langford’un çarpıcı robot resimleriyle bütünleniyor.
İsmet Alıcı, Kapitalizm ve Ödül başlıklı yazısında, gerçek amacın iyi ve savaşçı şiiri cezalandırmak olduğunu belirtirken; Karatren’de Cezmi Güntay, bitmeyen ödül tartışmalarına değiniyor.
Derginin Tekrardaki Mucize başlıklı kapak yazısı ise Nâzım’ın dizesinden yola çıkarak şiirde tekrarın tekrarsızlığını işliyor.
Feridun Andaç, Yurt Kitaplığı Oluşturmak denemesiyle; Halûk Cengiz, Şair Olsalardı Şair Kalsalardı incelemesinin yeni bölümüyle; Yıldız Tümerdem ve Ünsal Çankaya da değinmeleriyle dergide yer alıyor.
Derginin bu ayki lirik çeşitlilik ve zenginliğini Ahmet Emin Atasoy, Ahmet Üresin, Cem Onur Seçkin, Faik Güçlü, Fatma Aras, Fatma Başural, Gülsüm Işıldar, İbrahim Eroğlu, Kenan Ercan, Mustafa Alagöz, Necdet Arslan, Nihat Kemal Ateş, Ozan Telli, Uğur Olgar, Süleyman Yağız, Süreyya Şişmanlar, Şükrü Çiftçi, Ümit Şener Ta, Veli Erdem, Veysel Çolak’ın şiirleri oluşturuyor.
Ürün Özellikleri