Kitap Hakkında
Türk sinemasının gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından Yılmaz Güney'in 1970'lerde siyasi olaylardan gözaltına alındığı günlerde Selimiye Kışlasına götürülüşü ile orada geçen iki yıldan fazla bir zaman içinde başından geçenleri anlatır. Günlük yaşam içinde Yılmaz Güney'i tanımak isteyenler için kaynak bir çalışma olarak sayılabilir. Aynı zamanda o tarihlerde Yılmaz Güney'in düşünce dünyası ile olaylara yada dünya ya, sanata ve diğer insanlara bakış açısını da okuyacağınız bir kitap.
Yılmaz Güney'in o günkü çalışmaları için tuttuğu günlük tarzındaki defterden bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış hikayeleri okuma fırsatı bulacaksınız. Uluslararası şöhrete sahip bir sinemacının yaşayışı, şöhret olana kadar geçirdiği aşamalar anlatılmakta. Yapmak istedikleri, insanları ve ülkesini nasıl sevdiğini,sinemacılar hakkında düşündüklerini ve genel olarak sinema sanatı ile ilgili yapmak istediklerini ve çektiği sıkıntıları bulabileceğiniz bir çalışma.
Birebir Yılmaz Güney'in anlattıklarını kendi ağzından okuyacaksınız. Ölümüne kadar sürdürdüğü mücadelesinin gün gün anlatımlarını ilgiyle takip edeceksiniz. Ölümünden sonra ki, çıkar çatışmaları, dostlukları, arkadaşlıkları yer alıyor bu kitapta. Üstelik bu bitmeyen serüven yeni ilavelerle de genişliyor.
Ürün Özellikleri